Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty to bardzo smaczny i zdrowy dodatek do obiadu. Czerwona kapusta jest bogata w witaminy i minerały, które posiadają właściwości ochronne i lecznicze. Doskonale smakuje z jabłkiem i cytryną, które nadają jej odpowiedniego, lekko kwaskowatego smaku.

 

Składniki:

  • 1 mała główka czerwonej kapusty
  • 2 średniej wielkości jabłka
  • pęczek pietruszki
  • łyżka soku z cytryny
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kapustę myjemy i szatkujemy na tarce, na na małych oczkach. Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w drobną kostkę (możemy jabłko potrzeć na tarce). Składniki mieszamy ze sobą, następnie dodajemy cytrynę, aby jabłko nie stało się czarne oraz oliwę z oliwek. Surówkę solimy i pieprzymy do smaku. Na koniec ozdabiamy surówkę posiekaną pietruszką.

Dodaj komentarz
Nazwa *
E-mail *
Witryna internetowa

*