Sałatka z czerwonej kapusty

Sałatka z czerwonej kapusty

Sałatka z czerwonej kapusty w połączeniu z jabłkiem i marchewką to doskonałe połączenie warzyw z owocem, które nada sałatce wyjątkowego smaku. Sałatkę można podawać w towarzystwie ziemniaków oraz różnego rodzaju mięs. Potrawa jest bardzo łatwa i szybka do przygotowania.

Składniki:

  • pół główki czerwonej kapusty
  • 2 duże jabłka
  • 2 duże marchwie
  • cytryna
  • mały majonez
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kapustę kroimy lub trzemy na tarce. Jabłka oraz marchew obieramy i myjemy, a następnie kroimy w cienkie, długie paski. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i dodajemy majonez. Mieszamy i doprawiamy do smaku. Dodajemy także kilka kropel cytryny, aby jabłko nie zrobiło się ciemne. Danie jest gotowe do spożycia. smacznego!

Dodaj komentarz
Nazwa *
E-mail *
Witryna internetowa

*