

Sałatka z czerwonej kapusty
Sałatka z czerwonej kapusty w połączeniu z jabłkiem i marchewką to doskonałe połączenie warzyw z owocem, które nada sałatce wyjątkowego smaku. Sałatkę można podawać w towarzystwie ziemniaków oraz różnego rodzaju mięs. Potrawa jest bardzo łatwa i szybka do przygotowania.
Składniki:
- pół główki czerwonej kapusty
- 2 duże jabłka
- 2 duże marchwie
- cytryna
- mały majonez
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
Kapustę kroimy lub trzemy na tarce. Jabłka oraz marchew obieramy i myjemy, a następnie kroimy w cienkie, długie paski. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i dodajemy majonez. Mieszamy i doprawiamy do smaku. Dodajemy także kilka kropel cytryny, aby jabłko nie zrobiło się ciemne. Danie jest gotowe do spożycia. smacznego!
Dodaj komentarz