Makaron z sosem z mascarpone, łososiem i kaparami

Makaron z sosem z mascarpone, łososiem i kaparami

Makaron z sosem z mascarpone, łososiem i kaparami to nietuzinkowe danie kolacyjno-obiadowe. Kapary oraz parmezan dodają potrawie wyrazistego smaku i aromatu. 

Składniki:

  • makaron rurki
  • 1 opakowanie serka mascarpone
  • 1 małe opakowanie kaparów
  • 3/4 szklanki mleka lub śmietany
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g wędzonego łososia
  • posiekany koperek
  • parmezan do posypania
  • pieprz cytrynowy

Sposób przygotowania:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Do garnka przekładamy mascarpone i rozgrzewamy go na małym ogniu, aby go nie przypalić. Dodajemy mleko lub śmietanę, a następnie łososia (kroimy go wedle uznania). Dodajemy czosnek, posiekany koper oraz przyprawy (pieprz cytrynowy i kapary). Na koniec przekładamy sos na ugotowany makaron i danie posypujemy startym parmezanem. Danie jest gotowe do spożycia. Smacznego!

Dodaj komentarz
Nazwa *
E-mail *
Witryna internetowa

*