

Makaron z sosem z mascarpone, łososiem i kaparami
Makaron z sosem z mascarpone, łososiem i kaparami to nietuzinkowe danie kolacyjno-obiadowe. Kapary oraz parmezan dodają potrawie wyrazistego smaku i aromatu.
Składniki:
- makaron rurki
- 1 opakowanie serka mascarpone
- 1 małe opakowanie kaparów
- 3/4 szklanki mleka lub śmietany
- 2 ząbki czosnku
- 100 g wędzonego łososia
- posiekany koperek
- parmezan do posypania
- pieprz cytrynowy
Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Do garnka przekładamy mascarpone i rozgrzewamy go na małym ogniu, aby go nie przypalić. Dodajemy mleko lub śmietanę, a następnie łososia (kroimy go wedle uznania). Dodajemy czosnek, posiekany koper oraz przyprawy (pieprz cytrynowy i kapary). Na koniec przekładamy sos na ugotowany makaron i danie posypujemy startym parmezanem. Danie jest gotowe do spożycia. Smacznego!
Dodaj komentarz