

Zupa gulaszowa
Zupa gulaszowa z wołowiną, drobiem, ziemniakami i papryką, to doskonałe rozwiązanie na jednogarnkowe danie przygotowywane na różne okazje. Dodane przyprawy, takie jak czosnek, majeranek czy też kminek nadadzą zupie niezwykłego smaku i aromatu.
Składniki:
- 2 l bulionu
- 30 dag wołowiny
- 30 dag piersi z drobiu,
- kminek
- 2 cebule
- 60dag ziemniaków
- 2 papryki
- czosnek
- mielona papryka
- 3 pomidory,
- majeranek,
- sól
Sposób przygotowania:
Mięso kroimy w drobna kostkę, osobno podsmażamy na 2 łyżkach oleju. Wołowinę zalewamy bulionem ,gotujemy z kminkiem. Mięso drobiowe smażymy z połową cebuli oraz miąższem papryki. Dodajemy pokrojone ziemniaki i pomidory oraz mięso drobiowe. Dodajemy 2 zmiażdżone ząbki czosnku. Gotujemy,aż ziemniaki będą miękkie. Doprawiamy mielona papryka, majerankiem
i solą.
Dodaj komentarz