

Żeberka z grilla
Żeberka z grilla to doskonały sposób na niebanalne danie z grilla. Przygotowanie żeberek jest bardzo proste, wystarczy przygotować dobrą marynatę, która zagwarantuje doskonały smak i aromat żeberek.
Składniki:
- 1 kg żeberek
- 1 szklanka wina wytrawnego
- słodka papryka
- 2-3 ząbki czosnku
- ketchup pikantny
- pieprz cayenne
- przyprawa do grilla
Sposób przygotowania:
Żeberka dokładnie myjemy i suszymy, a następnie kroimy na paski o dowolnej długości. Później zabieramy się za przygotowanie marynaty. Wszystkie wymienione wyżej składniki mieszamy i zalewamy to szklanka wina. Żeberka umieszczamy w przygotowanej marynacie i wstawiamy do lodówki na ok. 1 godzinę. Rozpalamy grilla i umieszczamy żeberka na tackach aluminiowych.
Dodaj komentarz