

Ser Camembert z grilla
Ser Camembert z grilla to doskonałe danie, zwłaszcza dla miłośników serów. Podany z sosem żurawinowym i pieczywem czosnkowym jest oryginalnym daniem, które można przygotować jako przystawkę, a także danie główne w połączeniu z warzywami.
Składniki:
- ser Camembert w dowolnej ilości, tyle, ile potrzeba
- czosnek
- bazylia
- słodka papryka
- folia aluminiowa
- olej
Sposób przygotowania:
Wyjmujemy ser z opakowania, a następnie wbijamy w niego pokrojone w plasterki ząbki czosnku. Następnie owijamy ser w folię aluminiową i wkładamy na rozgrzanego grilla na 10-15 minut. Jeśli zauważymy, że ser zaczyna się robić brązowy, to znak, że czas pomału go ściągnąć z grilla. Jeśli jesteśmy zwolennikami ziół i innych przypraw, to możemy posypać ser swoimi ulubionymi przyprawami, np. bazylią. Można ser lekko skropić olejem przed grillowaniem. Warto zaznaczyć, że usmażony ser Camembert bardzo dobrze smakuje w połączeniu z dżemem żurawinowym i pieczywem czosnkowym.