

Sałatka warstwowa z ryżem
Sałatka warstwowa z ryżem to doskonały pomysł na danie kolacyjne. Sałatka zawiera nietypowe składniki, z których każdy posiada osobliwy smak, ponieważ w sałatce znajdą się m.in. oliwki, awokado, kukurydza. Przygotowanie dania jest bardzo łatwe i szybkie.
Składniki:
- 1-2 woreczki ryżu białego
- 1 puszka kukurydzy
- 1 słoik czarnych oliwek
- 2 średniej wielkości pomidory
- 1 awokado
- 10 dag żółtego sera w całości
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. Po przestygnięciu ryż umieszczamy na dnie naczynia. Następna warstwa to czarne oliwki. Na nie układamy kukurydzę, a następnie pomidory (można je sparzyć i obrać ze skórki). Ostatnia warstwa to kawałki awokado, które wcześniej należy obrać ze skórki. Sałatkę można doprawić solą i pieprzem, choć sałatka sama w sobie będzie miała oryginalny, niespotykany smak.
Dodaj komentarz