Sałatka warstwowa z ryżem

Sałatka warstwowa z ryżem

Sałatka warstwowa z ryżem to doskonały pomysł na danie kolacyjne. Sałatka zawiera nietypowe składniki, z których każdy posiada osobliwy smak, ponieważ w sałatce znajdą się m.in. oliwki, awokado, kukurydza. Przygotowanie dania jest bardzo łatwe i szybkie.

Składniki:

  • 1-2 woreczki ryżu białego
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 słoik czarnych oliwek
  • 2 średniej wielkości pomidory
  • 1 awokado
  • 10 dag żółtego sera w całości
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. Po przestygnięciu ryż umieszczamy na dnie naczynia. Następna warstwa to czarne oliwki. Na nie układamy kukurydzę, a następnie pomidory (można je sparzyć i obrać ze skórki). Ostatnia warstwa to kawałki awokado, które wcześniej należy obrać ze skórki. Sałatkę można doprawić solą i pieprzem, choć sałatka sama w sobie będzie miała oryginalny, niespotykany smak.

 

Dodaj komentarz
Nazwa *
E-mail *
Witryna internetowa

*