

Pieczony filet z łososia
Pieczony filet z łososia jest wykwintnym daniem rybnym, ponieważ łosoś to szlachetna ryba posiadająca delikatne mięso. Takie składniki jak miód czy imbir dodają potrawie oryginalnego smaku i aromatu. Pieczony łosoś z grilla doskonale pasuje w połączeniu z ryżem lub warzywami.
Składniki:
- 1 kg filetu z łososia
- 1 opakowanie Fix soczysta karkówka z pieca Knorr
- 1 łyżka marynowanego imbiru
- 1 cytryna
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżeczka pieprzu młotkowanego
- sól
Sposób przygotowania:
1. Łososia podzielić na 4 filety, przyprawić Fixem Knorr oraz pieprzem.
2. Filety ułożyć w woreczku do pieczenia, następnie dodać do niego marynowany imbir, sok z cytryny i miód.
3. Woreczek spiąć spinką i włożyć do nagrzanego piekarnika (do 180 °C). Piec ok. 25 minut. Gotowego łososia podać z warzywami sezonowymi oraz pieczonymi ziemniakami lub ryżem.
Dodaj komentarz