pieczony filet z łososia

Pieczony filet z łososia

Pieczony filet z łososia jest wykwintnym daniem rybnym, ponieważ łosoś to szlachetna ryba posiadająca delikatne mięso. Takie składniki jak miód czy imbir dodają potrawie oryginalnego smaku i aromatu. Pieczony łosoś z grilla doskonale pasuje w połączeniu z ryżem lub warzywami.

Składniki:

  • 1 kg filetu z łososia
  • 1 opakowanie Fix soczysta karkówka z pieca Knorr
  • 1 łyżka marynowanego imbiru
  • 1 cytryna
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka pieprzu młotkowanego
  • sól

Sposób przygotowania:
1. Łososia podzielić na 4 filety, przyprawić Fixem Knorr oraz pieprzem.
2. Filety ułożyć w woreczku do pieczenia, następnie dodać do niego marynowany imbir, sok z cytryny i miód.
3. Woreczek spiąć spinką i włożyć do nagrzanego piekarnika (do 180 °C). Piec ok. 25 minut. Gotowego łososia podać z warzywami sezonowymi oraz pieczonymi ziemniakami lub ryżem.

Dodaj komentarz
Nazwa *
E-mail *
Witryna internetowa

*