Paluszki rybne w panierce

Paluszki rybne w panierce

Paluszki rybne to świetny pomysł dla osób, które nie przepadają za ośćmi, a bardzo lubią potrawy rybne. Paluszki rybne przygotowuje się najczęściej na piątkowe obiady lub kolacje. Danie jest bardzo łatwe i szybko się je przyrządza.

Składniki:

  • filety z dowolnie wybranej ryby
  • 2 jajka
  • szklanka mąki
  • płatki kukurydziane
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Filety należy rozmrozić, a następnie mięso zmielić i podzielić na kawałki o dowolnych rozmiarach. Następnie przyprawiamy mięso solą i pieprzem. Potem kolejno obtaczamy paluszki w mace i w jajku. Na końcu kruszymy płatki i obtaczamy w nich paluszki rybne i smażymy je na rozgrzanej patelni kilka minut. Paluszki rybne doskonale smakują w połączeniu z surówką z kapusty kiszonej.

Dodaj komentarz
Nazwa *
E-mail *
Witryna internetowa

*