

Paluszki rybne w panierce
Paluszki rybne to świetny pomysł dla osób, które nie przepadają za ośćmi, a bardzo lubią potrawy rybne. Paluszki rybne przygotowuje się najczęściej na piątkowe obiady lub kolacje. Danie jest bardzo łatwe i szybko się je przyrządza.
Składniki:
- filety z dowolnie wybranej ryby
- 2 jajka
- szklanka mąki
- płatki kukurydziane
- olej
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
Filety należy rozmrozić, a następnie mięso zmielić i podzielić na kawałki o dowolnych rozmiarach. Następnie przyprawiamy mięso solą i pieprzem. Potem kolejno obtaczamy paluszki w mace i w jajku. Na końcu kruszymy płatki i obtaczamy w nich paluszki rybne i smażymy je na rozgrzanej patelni kilka minut. Paluszki rybne doskonale smakują w połączeniu z surówką z kapusty kiszonej.
Dodaj komentarz