

Owocowa sałatka z krewetkami
Owocowa sałatka z krewetkami to niespotykana potrawa, która z pewnością zaskoczy niejedno podniebienie przybyłych gości. Połączenie owoców z krewetkami daje niewyszukany smak i aromat dania. Lekka, pożywna i smaczna przekąska jest szybka i bardzo łatwa do przygotowania.
Składniki:
- 1 sałata lodowa
- 1/2 kg krewetek
- 1 grejpfrut
- 1 duża pomarańcza
- bazylia
- 15 dag orzechów nerkowca
- 1 awokado
- sos vinegrette
- bazylia
Sposób przygotowania:
Krewetki myjemy i lekko podsmażamy na patelni. Sałatę myjemy i osuszamy, a następnie szatkujemy na drobne cząstki. Owoce myjemy i obieramy ze skóry, później kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszkamy, na kocu dodajemy orzechy nerkowca oraz sos. Sałatkę dekorujemy bazylią.
Dodaj komentarz