Owocowa sałatka z krewetkami

Owocowa sałatka z krewetkami

Owocowa sałatka z krewetkami to niespotykana potrawa, która z pewnością zaskoczy niejedno podniebienie przybyłych gości. Połączenie owoców z krewetkami daje niewyszukany smak i aromat dania. Lekka, pożywna i smaczna przekąska jest szybka i bardzo łatwa do przygotowania.

Składniki:

  • 1 sałata lodowa
  • 1/2 kg krewetek
  • 1 grejpfrut
  • 1 duża pomarańcza
  • bazylia
  • 15 dag orzechów nerkowca
  • 1 awokado
  • sos vinegrette
  • bazylia

Sposób przygotowania:

Krewetki myjemy i lekko podsmażamy na patelni. Sałatę myjemy i osuszamy, a następnie szatkujemy na drobne cząstki. Owoce myjemy i obieramy ze skóry, później kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszkamy, na kocu dodajemy orzechy nerkowca oraz sos. Sałatkę dekorujemy bazylią.

Dodaj komentarz
Nazwa *
E-mail *
Witryna internetowa

*