naleśniki po meksykańsku

Naleśniki po meksykańsku

Naleśniki po meksykańsku są pysznym, sycącym daniem i dodatkowo łatwo je przyrządzić. Zazwyczaj naleśniki jada się na słodko, w połączeniu z owocami, konfiturami. Naleśniki po meksykańsku są inną, ale równie smaczną propozycją na obiad lub kolację.

Składniki dla 4-6 osób:
Nadzienie:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 czerwona papryka
  • 100 g czerwonej fasolki z puszki
  • 100 g fasolki szparagowej ze słoika
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • sałata lodowa
  • żółty ser
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka kroimy w paseczki, delikatnie posypujemy przyprawą i smażymy na oleju, aż się zarumieni. Paprykę kroimy w kostkę i w misce mieszamy z odsączoną fasolką, kurczakiem i śmietaną. Smażymy naleśniki wielkości talerzyka deserowego. Na naleśniku kładziemy liść sałaty, na sałacie farsz, na farszu plaster żółtego sera. Przykrywamy drugim naleśnikiem i wkładamy do piekarnika lub mikrofali na dosłownie minutkę żeby się ser roztopił. Smacznego!

Dodaj komentarz
Nazwa *
E-mail *
Witryna internetowa

*