

Naleśniki po meksykańsku
Naleśniki po meksykańsku są pysznym, sycącym daniem i dodatkowo łatwo je przyrządzić. Zazwyczaj naleśniki jada się na słodko, w połączeniu z owocami, konfiturami. Naleśniki po meksykańsku są inną, ale równie smaczną propozycją na obiad lub kolację.
Składniki dla 4-6 osób:
Nadzienie:
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 1 czerwona papryka
- 100 g czerwonej fasolki z puszki
- 100 g fasolki szparagowej ze słoika
- 2 łyżki śmietany 18%
- sałata lodowa
- żółty ser
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka kroimy w paseczki, delikatnie posypujemy przyprawą i smażymy na oleju, aż się zarumieni. Paprykę kroimy w kostkę i w misce mieszamy z odsączoną fasolką, kurczakiem i śmietaną. Smażymy naleśniki wielkości talerzyka deserowego. Na naleśniku kładziemy liść sałaty, na sałacie farsz, na farszu plaster żółtego sera. Przykrywamy drugim naleśnikiem i wkładamy do piekarnika lub mikrofali na dosłownie minutkę żeby się ser roztopił. Smacznego!