Makaron ze szpinakiem

Makaron ze szpinakiem

Makaron ze szpinakiem to smaczne i zdrowe danie, idealne na posiłek obiadowy oraz kolacyjny. Potrawa jest szybka i prosta w przygotowaniu. Czosnek dodany do szpinaku nada mu niezwykłego smaku oraz aromatu.

Składniki:

  • 50 dag szpinaku, najlepiej świeżego, ale może być także mrożony
  • 3 ząbki czosnku
  • 100 ml śmietany
  • 20 dag parmezanu
  • 1 opakowanie makaronu rurki (penne)
  • sól
  • olej

Sposób przygotowania:

Najpierw gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie. Możemy dodać kilka kropli oleju, aby makaron się nie sklejał. Potem rozmrażamy szpinak, jeśli kupiliśmy mrożony. Szpinak podsmażamy na patelni, dodając olej i wyciśnięty przez praskę czosnek. Pod koniec dodajemy śmietanę oraz ugotowany makaron. Wszystko razem mieszamy, dodając sól do smaku. Na koniec danie posypujemy startym parmezanem. Danie jest gotowe do spożycia. Smacznego!

Dodaj komentarz
Nazwa *
E-mail *
Witryna internetowa

*