Krem z pomidorów

Krem z pomidorów

Krem z pomidorów w wyglądu przypomina tradycyjną zupę pomidorową. Jednak w smaku bardzo od niej odbiega, ponieważ w kremie znajduje się dużo ziół, które nadają zupie niesamowitego smaku i aromatu.

Składniki:

  • 5 średniej wielkości pomidorów
  • 1 kostka bulionowa
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • zioła: bazylia, zioła prowansalskie, oregano, lubczyk, kurkuma
  • oliwa z oliwek
  • pieczywo czosnkowe
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Cebulę drobno siekamy, podobnie jak czosnek i chwilę podsmażamy na patelni. Pomidory parzymy, obieramy ze skóry i kroimy w duże kostki. Wlewamy wodę do połowy wysokości garnka, gotujemy ją i dodajemy kostkę bulionową. Następnie wrzucamy do wywaru pomidory, cebulę z czosnkiem oraz wszystkie przyprawy. Wszystko jeszcze chwilę gotujemy, a następnie miksujemy. Pieczywo podgrzewamy w piekarniku, aby było chrupiące. Krem można ozdobić listkami bazylii. Danie jest gotowe. Smacznego!

Dodaj komentarz
Nazwa *
E-mail *
Witryna internetowa

*