

Gotowany pstrąg
Gotowany pstrąg w towarzystwie warzyw bardzo dobrze prezentuje się na talerzu i, co najważniejsze, równie dobrze smakuje. Gotowane ryby są lekkostrawne, małokaloryczne, a przy tym sycące. Ocet winny i goździki urozmaicą smak potrawy czyniąc go wyjątkowym i niepowtarzalnym.
Składniki:
- 2 małe pstrągi (całe)
- korzeń pietruszki
- cebula
- goździki
- pieprz
- ocet winny
- szczypta soli
Sposób przygotowania:
Łby ryb ugotować z korzeniem pietruszki, cebulą i kilkoma goździkami. Dodać sól i zakwasić octem winnym. W wywarze ugotować pstrągi (10 min) na bardzo małym ogniu, żeby ryby się nie rozpadły. Delikatnie wyjąć na talerze. Doskonale smakuje w połączeniu z gotowanymi warzywami.
Dodaj komentarz