gotowany pstrąg

Gotowany pstrąg

Gotowany pstrąg w towarzystwie warzyw bardzo dobrze prezentuje się na talerzu i, co najważniejsze, równie dobrze smakuje. Gotowane ryby są lekkostrawne, małokaloryczne, a przy tym sycące. Ocet winny i goździki urozmaicą smak potrawy czyniąc go wyjątkowym i niepowtarzalnym.

Składniki:

  • 2 małe pstrągi (całe)
  • korzeń pietruszki
  • cebula
  • goździki
  • pieprz
  • ocet winny
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:
Łby ryb ugotować z korzeniem pietruszki, cebulą i kilkoma goździkami. Dodać sól i zakwasić octem winnym. W wywarze ugotować pstrągi (10 min) na bardzo małym ogniu, żeby ryby się nie rozpadły. Delikatnie wyjąć na talerze. Doskonale smakuje w połączeniu z gotowanymi warzywami.

Dodaj komentarz
Nazwa *
E-mail *
Witryna internetowa

*