

Brązowy makaron ze szpinakiem i kurczakiem
Brązowy makaron ze szpinakiem i kurczakiem to smaczny i bardzo zdrowy pomysł zarówno na obiad, jak i na kolacje. Danie jest proste do przygotowania i nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych. Polecamy wszystkim osobom będącym na diecie.
Składniki:
- 30 dag brązowego makaronu (rurki)
- świeży szpinak (dowolna ilość)
- podwójny filet z kurczaka
- oliwa z oliwek
- 1 duża cebula
- 1 mały jogurt naturalny
- zioła
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy i odcedzamy. Cebulę kroimy w kostkę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko smażymy i dodajemy zioła, a następnie szpinak. Na drugiej patelni smażymy pokrojonego w kostkę przyprawionego kurczaka. Jeśli szpinak się ugotuje to dodajemy do niego jogurt. Makaron układamy na talerzu i polewamy go sosem szpinakowym, a następnie dodajemy kurczaka. Danie jest gotowe do spożycia.
Dodaj komentarz