Kurczak po meksykańsku

Kurczak po meksykańsku

Kurczak po meksykańsku to smaczne i proste w wykonaniu danie. Pikantne przyprawy dodadzą potrawie ostrego i wyrazistego smaku – rodem z meksyku. Do wykonania dania potrzebne nam będą następujące składniki:

Składniki:

  • 0,5 kg piersi z kurczaka
  • ryż
  • czerwona fasola
  • pomidory w puszcze
  • puszka kukurydzy
  • 1 papryka
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • przyprawa do kurczaka
  • sól
  • pieprz cayenne
  • ostra papryka

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na patelni, dodając przyprawę do kurczaka i ostrą paprykę. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Do usmażonej piersi z kurczaka dodajemy koncentrat pomidorowy oraz pomidory z puszki. Następnie dusimy całość na małym ogniu. Do tego wszystkiego dodajemy paprykę, pokrojoną w kostkę czerwoną fasolę i kukurydzę. Całość mieszamy i dusimy przez kilka minut na małym ogniu.

Dodaj komentarz
Nazwa *
E-mail *
Witryna internetowa

*