

Kurczak po meksykańsku
Kurczak po meksykańsku to smaczne i proste w wykonaniu danie. Pikantne przyprawy dodadzą potrawie ostrego i wyrazistego smaku – rodem z meksyku. Do wykonania dania potrzebne nam będą następujące składniki:
Składniki:
- 0,5 kg piersi z kurczaka
- ryż
- czerwona fasola
- pomidory w puszcze
- puszka kukurydzy
- 1 papryka
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- przyprawa do kurczaka
- sól
- pieprz cayenne
- ostra papryka
Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na patelni, dodając przyprawę do kurczaka i ostrą paprykę. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Do usmażonej piersi z kurczaka dodajemy koncentrat pomidorowy oraz pomidory z puszki. Następnie dusimy całość na małym ogniu. Do tego wszystkiego dodajemy paprykę, pokrojoną w kostkę czerwoną fasolę i kukurydzę. Całość mieszamy i dusimy przez kilka minut na małym ogniu.
Dodaj komentarz