

Surówka z selera i jabłka
Surówka z selera i jabłka to doskonałe połączenie dwóch smaków, które dodatkowo podkreśli sok z cytryny, łyżka śmietany oraz miód. Wszystkie połączone ze sobą smaki tworzą smaczną, aromatyczną i przy tym dobrze prezentującą się na stole surówkę, która świetnie sprawdzi się w roli przystawki na domowym obiedzie. Składniki na 2 porcje:
- 1/2 selera
- 1 jabłko
- garść rodzynek
- 1-2 łyżki śmietany
- miód
- sok z cytryny
Przygotowanie:
Jabłko i selera ścieramy na tarce o grubych oczkach do miski. Całość polewamy sokiem z cytryny( opcjonalnie), dodajemy śmietanę, aby sałatka nie była zbyt sucha i odrobinę miodu do smaku. Na koniec dosypujemy wcześniej wymoczone i odsączone rodzynki.
Surówkę podajemy do obiadu, kanapek lub zabieramy na drugie śniadanie. Smacznego!
Dodaj komentarz