Biała kiełbasa z kalafiorem

Biała kiełbasa z kalafiorem

Biała kiełbasa z kalafiorem nadaje się zarówno jako danie obiadowe, jak i kolacyjne. Potrawa jest bardzo smaczna i aromatyczną dzięki dodaniu do niej niewielkiej ilości wytrawnego białego wina. Delikatny kalafior z pewnością wpasuje się w to przepyszne danie, nie zdominując jego smaku.

Składniki:

  • 6 lasek białej kiełbasy
  • 1 kalafior
  • 2 średniej cebule
  • 1/2 szklanki białego wytrawnego wina
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 3 łyżki masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Najpierw obieramy i siekamy cebulę, którą następnie podsmażamy na patelni dolewając do niej szklankę wina. Kiełbasę myjemy i wkładamy na patelnię. Dusimy ją pod przykrywką kilka minut, co jakiś czas przewracając ją na drugą stronę. Kalafior gotujemy w oddzielnym garnku, później przygotowujemy zasmażkę używając do tego bułki tartej i masła.

Białą kiełbasę podajemy w towarzystwie kalafiora, bardzo dobrze smakuje z chrzanem lub musztardą. Danie jest gotowe do spożycia, smacznego!

Dodaj komentarz
Nazwa *
E-mail *
Witryna internetowa

*