Zupa serowo-porowa

Zupa serowo-porowa

Zupa serowo-porowa na korpusie z kurczaka jest smacznym pomysłem na przygotowanie szybkiego obiadu dla całej rodziny. Użycie serków topionych oraz przypraw nadaje zupie niepowtarzalnego smaku i aromatu. Zupa z pewnością zasmakuje nawet największym niejadkom.

Składniki:

  • korpus z kurczaka
  • 2 marchewki
  • 2 serki topione śmietankowe
  • 4 pory
  • 1/2 szklanki mąki
  • śmietana do zupy
  • pęczek pietruszki
  • 200 g makaronu
  • przyprawy (liść laurowy)
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Najpierw przygotowujemy bulion i gotujemy makaron. Następnie dodajemy potartą marchewkę oraz pory, a także serki topione, które wcześniej lepiej zmiksować, aby nie zrobiły się grudki. Jeśli zupa jest wodnista, dobrze dodać do niej mąkę oraz śmietanę. Na koniec dodajemy posiekaną pietruszkę oraz makaron. Dodajemy przyprawy i gotujemy zupę na wolnym ogniu. Niektórzy dodają do zupy chrupkie pieczywo czosnkowe. Zupa jest gotowa do podania. Smacznego!

Dodaj komentarz
Nazwa *
E-mail *
Witryna internetowa

*