

Sznycel z pieczarkami
Sznycel z pieczarkami uchodzi za tradycyjne polskie danie obiadowe. W połączeniu z ziemniakami i surówką tworzy posiłek, którym można spokojnie zaspokoić największy głód. Pieczarki nadają sznyclowi bogaty smak oraz ciekawy wygląd.
Składniki (dla 4 osób):
- 4 sznycle schabowe
- 30 dag pieczarek
- 2 jajka
- bułka tarta
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- olej
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
Sznycle rozbić po obu stronach, posolić i popieprzyć. Usmażyć jak zwykle panierując w jajku i bułce. Pieczarki oczyścić i poszatkować. Cebule obrać, usmażyć na złoto na łyżce masła, dodać pieczarki i udusić, posolić i popieprzyć. Pieczarki ułożyć na sznyclach. Patelnie przykryć pokrywka na 2-3 minuty, a następnie ostrożnie wyjmować sznycle na talerze.
Dodaj komentarz