sznycel z pieczarkami

Sznycel z pieczarkami

Sznycel z pieczarkami uchodzi za tradycyjne polskie danie obiadowe. W połączeniu z ziemniakami i surówką tworzy posiłek, którym można spokojnie zaspokoić największy głód. Pieczarki nadają sznyclowi bogaty smak oraz ciekawy wygląd.

Składniki (dla 4 osób):

  • 4 sznycle schabowe
  • 30 dag pieczarek
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sznycle rozbić po obu stronach, posolić i popieprzyć. Usmażyć jak zwykle panierując w jajku i bułce. Pieczarki oczyścić i poszatkować. Cebule obrać, usmażyć na złoto na łyżce masła, dodać pieczarki i udusić, posolić i popieprzyć. Pieczarki ułożyć na sznyclach. Patelnie przykryć pokrywka na 2-3 minuty, a następnie ostrożnie wyjmować sznycle na talerze.

Dodaj komentarz
Nazwa *
E-mail *
Witryna internetowa

*